At træne med Rune Refsgaard

At træne med Rune er mange ting. Det er sjovt. Det er hårdt. Det er krævende. Det er motiverende. Det er sved-fremprovokerende. DOMS dominerende, men ikke mindst er det en rigtig god oplevelse.

Mit navn er Line, jeg er 26 år og uddannet fysioterapeut. Da jeg først henvendte mig til Rune var jeg sygemeldt med stress og deraf havde jeg ikke været aktiv i lidt over et år. Tidligere havde jeg været meget aktiv og det var mildest talt en stor udfordring for mig at komme i gang med træningen igen; Motivationen for at blive aktiv igen var i top, men selve motivationen for at komme af sted ned og træne var tæt på ikke-eksisterende. Dertil kom at min krop nu var så svækket, at jeg ikke længere vidste hvor mine grænser lå ift. til niveauet af træning.

Alt dette forklarede jeg Rune ved vores første indledende samtale, hvor han lyttede og spurgte interesseret ind til relevante fakta. Vi fik lavet en målsætning for forløbet, som vi begge var tilfredse med, derefter udarbejdede Rune et træningsprogram til mig og det var starten på 3 måneder, der ændrede min opfattelse og forståelse af træning.

Jeg har som fysioterapeut nogen viden omkring træning, men min viden begrænser sig til skadesforebyggende og rehabiliterende træning. Runes tilgang til træning er optimering af præstationsevne og jeg må sige, at jeg fra dag 1 har været i gode hænder. Rune har været i stand til at ramme niveau ved hver træning og har løbende været i stand til at ændre belastning/udgangsstilling/repetitioner osv. for at matche præcist det niveau jeg havde på dagen. Rune har en fantastisk (og til tider frustrerende) evne til ikke bare at ramme det niveau man selv tror man kan klare, men det niveau man reelt set er i stand til at nå. På grund af denne indsigt fra Runes side, har jeg været i stand til hurtigt at forbedre min teknik og antal kilo i diverse øvelser.

Et par hurtige: Rune er meget fleksibel ift. træningstider, nem at korresponderer med løbende ift. spørgsmål eller tidsplanlægning og ikke mindst er det væsentlig at nævne, er at Rune går meget op i at man efterfølgende selv er i stand til at varetage sin træning på en hensigtsmæssig måde, denne guidning er i mine øjne uundværligt i sådan et forløb.

Jeg vil ikke lægge skjul på at mine trænings sessioner med Rune har været hårde og intense, men der er altid plads til humor, et smil og ikke mindst overvældende opbakning og motivation. Han er i stand til at presse en på en måde, så man når resultater, man ikke selv troede var mulige på så kort tid.

 

 

/Line Christensen